2020-11-26 08:07:14• hírek • Szatmár.ro

Egy bögre boldogság: minden adományért cserébe egy gyorstesztet ajándékoznak a tüdőkórháznak

Immár hetedik alkalommal szervezi meg a szatmári Rotaract Club azon jótékonysági akcióját, mellyel minden évben a helyi egészségügyet támogatják. Az idei kezdeményezés azonban némiképp máshogy fog zajlani, mint ahogy azt az előző években megszokhattuk, hiszen e koronavírus által gúzsba kötött időszakban ez az esemény is kénytelen átköltözni az online térbe.

Ennek ellenére a cél továbbra is változatlan: támogatni a szatmári egészségügyet. A koronavírus-járványra való tekintettel a Rotaract Club csapata – a kolozsvári szervezettel közösen – úgy döntött, hogy minden adomány után egy gyorstesztet ajándékoz a szatmári tüdőkórháznak, az akció végén befolyt összegből pedig egy, a klub mobilitását elősegítő lakókocsit fognak vásárolni, mely a következő években megvalósuló kezdeményezések során tesz majd jó szolgálatot a Rotaractnak.


A klub által indított karitatív akcióknak köszönhetően 2014-ben a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház újszülöttosztálya egy bilirubinszint-mérő készüléket, egy évvel később a szülészeti osztály egy kardiotokográfot kapott. 2016-ban az intenzív osztály új matracokkal, a gasztroenterológia pedig specifikus felszereléssel gazdagodott. 2017-ben a a sebészet felszerelését bővítették, 2018-ban pedig ismét a neonatológián volt a sor, mely akkor egy, az újszülöttek folyamatos megfigyelésére szolgáló rendszerhez jutott a támogatásnak köszönhetően. Végül, a tavalyi esztendőben az urológia zárta a sort, mely szintén hiánypótló eszközökkel lett gazdagabb.


Amennyiben úgy gondolja, hogy ön is hozzájárulna a karitatív akció idei célkitűzésének eléréséhez, az alábbi linkre kattintva vásárolhat egy személyre szabott bögrét, vagy adományát elküldheti egyenesen a Rotaract bankszámlájára is (RO97BTRLRONCRT0329533101). 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: